Friss hírek

2009.01.21. 13:21

SZTRÁJK FERIHEGYEN - Újabb sikertelen tárgyalás

<p>A szakszervezetek azért jöttek el, hogy becsapják maguk mögött az ajtót - így foglalta össze a Budapest Airport a cég és az érdekképviseletek közötti szerdai tárgyalást. A sztrájkot kora reggel már felfüggesztették a reptéren, a szakszervezet azonban azt közölte, hogy folytatják a munkabeszüntetést, ha így tudnak nyomást gyakorolni.</p>

A Budapest Airport (BA) a szerdai tárgyalás után közleményében azt közölte, hogy a szakszervezetek meg sem hallgatták a munkáltató javaslatát. A BA az egyik legfontosabb, a dolgozókat leginkább érdeklő témáról, az új kompenzációs rendszerről akarta tájékoztatni az érdekképviseleteket.

A BA csütörtökön újabb tárgyalásra várja az érdekképviseleteket.

A szakszervezetek a szerdai tárgyalásról későbbre ígértek tájékoztatást.

A reptéren sztrájkot hirdető szakszervezetek szerdán reggel hat órától felfüggesztették a munkabeszüntetést. Terebesi Péter, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet alelnöke a Független Hírügynökségnek korábban ezt azzal indokolta, hogy meglátásuk szerint a munkáltató energiái nagy részét a dolgozók megfélemlítésére és a sztrájk megtörésére fordítja. Ezért az úgynevezett szakaszos sztrájk mellett döntöttek: ha úgy ítélik meg, hogy a tárgyalások megrekedtek, vagy olyan stádiumba érkeztek, hogy nyomást kell gyakorolniuk, akkor újra sztrájkba lépnek.

Ezek is érdekelhetik