Friss hírek

2009.01.25. 05:39

SZTRÁJK FERIHEGYEN - Hajnalban nyitják meg újra az 1-es terminált

<p>Vasárnap üzemkezdetkor nyitják meg újra az 1-es terminált Ferihegyen - olvasható a Budapest Airport (BA) közleményében. A diszkont légitársaságokat kiszolgáló terminált még hétfőn zárta be a reptér üzemeltetője, miután két repülőtéri szakszervezet úgy döntött, folytatja a decemberben felfüggesztett sztrájkot.</p>

A BA a sztrájk szerdai felfüggesztése után szerette volna a legrövidebb időn belül újra megnyitni az 1-es terminált. A szakszervezetek azonban nem közölték, hogy egy esetleges újabb sztrájk előtt mennyi idővel értesítik a reptér üzemeltetőjét. Ezért döntöttek úgy, hogy csak vasárnap hajnalban adják át a terminált újra a forgalomnak - áll a közleményben.

A BA és a szakszervezetek pénteken is egyeztettek, és szombaton is tárgyalóasztalhoz ülnek. A reptér üzemeltetőjének tájékoztatása szerint egy esetleges újabb sztrájkbejelentés esetén felülvizsgálják, hogy nyitva tartják, vagy újra bezárják az 1-es terminált.

A szakszervezetek szerdán kora reggel függesztették fel legutóbb a sztrájkot a reptéren. Akkor azt közölték, ha úgy ítélik meg, hogy a tárgyalások megrekedtek, vagy olyan stádiumba érkeztek, hogy nyomást kell gyakorolniuk, akkor újra sztrájkba lépnek.

Ezek is érdekelhetik