Friss hírek

2009.01.19. 17:02

Puskával oszlatott tömegverekedést egy moszkvai lakos

<p>Vadászpuskáját használva adott hangot bosszúságának egy moszkvai férfi, akinek lakása ablaka alatt hangos tömegverekedés zajlott. A rendőrök végül a gumilövedékeket alkalmazó lövöldözőt vették őrizetbe. A vasárnapra virradó esetről a Komszomolszkaja Pravda számolt be hétfői kiadásában.</p>

Alighanem egy védtelen kamasz, illetve a saját életét mentette meg egy moszkvai lakos azzal, hogy gumilövedékkel töltött lőfegyverét használta arra, hogy elijesszen két garázdát a lakása elől. A kiérkező járőrök mégis a lövöldözőt szállították be az őrszobára.

A lakótelep udvarán kitört verekedés zaja a többi lakót sem hagyta aludni éjfl körül. Mégis egyedül a számítógépe ülő 45 éves Oleg Kuzmics szánta el magát arra, hogy csendre intse a rendzavarókat. Ablakát kinyitva azt látta, hogy több ismeretlen egy közelben lakó kamaszt ütlegel kíméletlenül. A férfi rászólt a verekedőkre, mire azok azt üvöltötték, hogy most azonnal felgyújtják a lakása ajtaját.

Oleg Kuzmics ekkor gumilövedékekkel töltötte meg engedéllyel tartott vadászpuskáját, s kilépett a folyosóra. A verekedők közül ketten ekkor már a lépcsőházban voltak. A férfi mindkettejükre rálőtt, mire az udvaron lévő társaik, és az ütlegelés sértettje is elmenekült.

A kiérkező járőrök aránytalan önvédelem címén eljárást kezdeményeztek Kuzmics ellen, a sérült garázdákat pedig kórházba szállították. A moszkvai lap beszámolója szerint ugyanennek a lakótelepi háznak a bejáratánál a múlt évben egy fiút már halálra vertek ismeretlenek, mert az ott lakók közül senki sem sietett a segítségére. A lakók akkor, csakúgy mint most is elzárkóztak a tanúvallomástól.

Ezek is érdekelhetik