Friss hírek

2009.01.30. 11:06

LABDARÚGÁS: Bundabotrány van kialakulóban az Inter körül

<p>Az olasz Közigazgatási Minisztérium állításai szerint, a tavalyi bajnokságban az Internazionale csapata szándékosan veszített el több meccset is a pontvadászat hajrájában, hogy ezzel befolyásolja fogadásokat az országban - közölte az Il Giornale című olasz napilap pénteki száma.</p>

Az újság úgy tudja, hogy az Inter - amely az utolsó fordulóban biztosította be a győzelmét - szándékosan döntetlenezett és veszített el találkozókat, hogy tovább növelje a fogadóirodáknál a csapat végső győzelmének odds-jait. A vizsgálat a 24. forduló után követi nyomon az Inter eredményeit, mivel ekkor jelezte több fogadóiroda is, hogy nem fogad el több tippet a kék-feketék végső győzelmére, mert ekkor már nagy előnnyel vezetett a bajnokságban.

A minisztérium átadta az ügyet a rendőrségnek, mert állítólag a milanói alakulat akkori trénere, Roberto Mancini többször telefonon beszélt a maffiakörökben ismert Domenico Bresciával.

A hírek szerint Brescia Inter-drukker, és jelenleg börtönben ül drogkereskedelem miatt.

A minisztérium szerint több furcsa dolog is történt az Inter találkozóin, és valószínűsítik, hogy a sérüléssel bajlódó Zlatan Ibrahimovic visszatérését szándékosan halasztották az utolsó fordulóra.

A vád szerint az utolsó előtti fordulóban az Inter vezetősége szólt Julio Cruznak, hogy a Siena elleni találkozón - 2-2-es állásnál - hagyja Marco Materazzinak elvégezni a megítélt tizenegyest, amelyet végül kihagyott, így az utolsó kör előtt mindössze egy pont volt a különbség az Inter és az AS Roma között.

Ibrahimovic az utolsó fordulóban visszatért, és hozzásegítette csapatát a Parma elleni győzelemhez, amellyel meg lett a bajnoki cím is.

Ezek is érdekelhetik