Friss hírek

2009.01.28. 17:11

Kirabolták a medinai postát - RÉSZLETEK

<p>Rövid idő alatt elfogták a rendőrök azt a két embert, akik a gyanú szerint szerdán kora délelőtt kirabolták a Tolna megyei Medina postáját. Mint kiderült, már készültek a bűncselekményre. Elfogásukat nagyban segítette, hogy a posta alkalmazottja pontos személyleírást adott a párosról és arról a kocsiról is, amelyikkel elmenekültek - hangzott el a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján</p>

A két álarcos férfi fegyverrel kényszerítette a posta alkalmazottját, hogy adja át az összes pénzt a kasszából, ez körülbelül 800 ezer forint volt. A postai dolgozó a történtek után hívta a rendőröket és pontos személyleírást tudott adni a két támadóról, illetve arról a kocsiról is, amellyel elmenekültek.

A rendőrök azonnal zárást rendeltek el a területen, és úgynevezett ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel. Valamivel délelőtt fél tíz előtt a 6-os és 63-as főutak kereszteződésénél sikerült elfogni őket. Az elrabolt pénz is a kocsiban volt. A fegyvereket még keresik a rendőrök, így egyelőre nem tudni, hogy azok valóban fegyvernek minősülnek-e vagy sem.

Mint kiderült: mindkét férfi volt már büntetve különféle vagyon elleni bűncselekmények miatt, egyikük lőfegyverrel való visszaélés miatt is. Medina közelében él az egyik férfi, társa pedig a főváros környékén. Egyelőre az valószínűsíthető, hogy a rablást előre megtervezték, tudatosan készültek rá.

Tolna megyében több mint 20 éve nem derítettek fel ilyen gyorsan pénzintézet ellen elkövetett bűncselekményt, annak ellenére, hogy a szerdai rablást profi módon hajtották végre - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik