Friss hírek

2009.01.22. 10:01

KÉZILABDA: Hajdu János - "Motiváltak voltak a srácok"

<p>Nagyon motivált volt a magyar férfi kézilabda-válogatott az Argentína elleni, szerda esti világbajnoki csoportmérkőzésen, amelyet végül 31-20-ra megnyert, és ezzel kiharcolta a továbbjutást a középdöntőbe - mondta a Független Hírügynökségnek a nemzeti csapat szövetségi kapitánya.</p>

"Nagyon fontos volt számunkra, hogy nyerjünk, mert nem akartuk, hogy a franciák ellen kelljen bebiztosítani a továbbjutást, illetve azt sem, hogy a román együttes harcolja ki nekünk a középdöntős szereplést" - magyarázta a Hajdu János. A szakember szerint nagyon jól játszottak a srácok az argentinok ellen: "A védekezésünk Fazekas Nándor vezetésével nagyon jó volt, a lerohanásaink is részben sikerültek, a támadás már nem ment annyira, azt közepesre értékelem".

A szakvezető elmondása szerint a játékosokban fel sem merült, hogy ismét becsúszhat egy olyan baki, mint a szlovákok ellen, akikkel csak döntetlenre volt képes a válogatott. "Inkább bennem volt egy kis feszültség, féltettem egy kicsit a csapatot, mert nem akartam, hogy megint azokat a hibákat kövessük el, mint a szlovákok ellen" - fogalmazott Hajdu János. A kapitány szerint a szlovákok ellen az utolsó 6-7 percben nyújtott gyenge játék figyelmeztető jel lehet a későbbiekre.

Az edző úgy véli, meg lehet a győzelem a franciák elleni utolsó csoportmérkőzésen, de a "gallok" a találkozó esélyesei. "Olimpiai bajnokok, fantasztikus játékosok alkotják a keretüket, hihetetlen jó erőben vannak, de azért vagyunk itt, hogy megállítsuk őket" - közölte a tréner. "Most az esélytelenek nyugalmával játszhatunk, a továbbjutás már megvan" - tette hozzá Hajdu János.

Ezek is érdekelhetik