Friss hírek

2009.01.19. 15:13

FORMA-1: Bemutatták a Renault és a Williams új autóját

<p>A portugáliai tesztek megkezdése előtt két Forma-1-es istálló: a Renault és a Williams is bemutatta új autóját, amellyel a 2009-es világbajnoki sorozatban fog versenyezni.</p>

A francia csapat új konstrukciója az R29-es nevet viseli. Az idei sorozatban is Fernando Alonso, valamint Nelsinho Piquet küzd majd a világbajnoki pontokért, a tesztpilóta személye azonban változott Romain Grosjean vezetheti majd a teszteken az R29-est. A 2008-as tesztpilóta, Lucas di Grassi viszont valószínűleg az Indy Carban folytatja a pályafutását.

A Renault-nál azt szeretnék, ha a kétszeres világbajnok Fernando Alonso versenyben lehetne a világbajnoki címért, és bíznak benne, hogy a spanyol klasszis több futamot is megnyerhet.

A Williams új versenygépét - amelyben Toyota motor lesz majd - FW31 névre keresztelték a készítők. Az első teszteket a csapat tesztpilótája, Nico Hulkenberg végezheti majd el az autón.

A Williams istálló 2008-ban a nyolcadik helyen végzett a konstruktőri világbajnokságban. A két pilóta, Nico Rosberg és Nakadzsima Kazuki összesen 26 pontot gyűjtött a szezon során, de ennek ellenére is megőrizték helyüket a csapatnál.

Ezek is érdekelhetik