Friss hírek

2009.01.27. 18:05

Budapesten döntenek a következő uniós elnökség logójáról

<p>Tíz magyar diák alkotása indulhat spanyol és belga pályázók mellett a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség nemzetközi logópályázatán. Magyarországon 60 képzőművészeti hallgató jelentkezett a Miniszterelnöki Hivatal felhívására, közülük kilencet szakmai zsűri juttat a döntőbe, a tizedik továbbjutóról a közönség szavazhat január 28. és 30. között a www.magyarorszag.hu/eulogo oldalon.</p>

A pályázat országonként 10 nyertese 500 eurónak megfelelő pénzjutalomban részesül, míg a nemzetközi győztes díja 10 000 euró. A spanyol-belga-magyar zsűri február közepén, Budapesten dönt a csoportos elnökség logójáról. A verseny győztes alkotását a három tagország a csoportos elnökség szimbólumaként használja majd.

Az Európai Unió soros elnöklésében 2007 óta működik a csoportos elnökség intézménye, amelyben a feladatokat a tagállamok hármasával látják el, 18 hónapos periódusokban. A másfél év alatt a három tagállam 6-6 hónapig tölti be az elnöki tisztséget. Magyarország így elsőként a 2010-ben kezdődő csoportos elnökség keretében látja el az EU elnöki feladatait - áll a Kormányszóvivő Iroda keddi közleményében.

Ezek is érdekelhetik