Friss hírek

2007.11.20. 20:28

SZTRÁJK - Megbénulhat Vas megye is

<p>Vas megyében várhatóan 100 Volán-busz nem közlekedik majd szerdán reggel 6 és 8 óra között. Ezidőtájt háromszor ennyi járat szokott úton lenni.</p>

Óriási káosz várható Vas megye tömegközlekedésében szerdán, miután a vasutasok reggel hattól délig tartó munkabeszüntetéséhez a Vasi Volán is csatlakozott. A buszvezetők reggel hattól nyolcig sztrájkolnak. Ez elvileg 300 járatot érintene, de a buszok egyharmada valószínűleg elindul. A nemzetközi, a távolsági, és a szerződéses járatok biztosan közlekednek majd.

A Vasi Volán szombathelyi buszvezetői elsősorban a korkedvezményes nyugdíj eltörlése ellen tiltakoznak. Az elégséges szolgáltatás kérdésében megállapodtak, a minimális járatmennyiséget engedik üzemeltetni - mondta a Független Hírügynökségnek Német Károly, a Vas Megyei Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke. Azt azonban még a szakszervezeti vezető sem tudta pontosan megmondani, hogy mennyi járat közlekedik majd, emiatt az utasok is tanácstalanok.

Szegedre, Budapestre, Kaposvárra, Pécsre, Zalaegerszegre, illetve Ausztriába a sztrájk ellenére is elindulnak a Vasi Volán buszai. A munkabeszüntetés a szerződéses és különjáratokat sem érinti, viszont a helyi közlekedés valószínűleg teljesen leáll a megyében.

A szerdai sztrájk után Vas megyében a buszközlekedésben várhatóan csak kora délután, a vonatközlekedésben pedig még annál is később áll majd teljesen helyre a rend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!