Friss hírek

2007.11.21. 07:48

SZTRÁJK - Ferihegyen nem okozott gondot a munkabeszüntetés

<p>Az utasok nem érezték és a légi közlekedésben sem okozott semmi problémát Ferihegyen a repülőtéri dolgozók éjszakai sztrájkra. Hajnali kettő és négy óra között szüntették be a munkát, akkor azonban egyetlen gép sem szállt volna fel vagy le. A légi közlekedés hajnalban rendben megindult.</p>

Több repülőtéri szakszervezet is beszüntette a munkát szerdán hajnali kettő és négy óra között, csatlakozva a Szolidaritás Napjához. Ebben az időszakban azonban egyetlen gép sem szállt volna le vagy fel - mondta el a Független Hírügynökségnek Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. Magyarázata szerint éjfél és hajnali öt óra között a zajvédekezés miatt mindössze 3 gép szállhat fel, és ugyanennyi landolhat csak a reptéren, egyik sem esett a munkabeszüntetés idejére.

Az éjszakai sztrájk tehát egyetlen utast sem érintett és a légi közlekedésben sem okozott fennakadást - hangsúlyozta a szóvivő. Mint mondta: hajnal öt órakor rendben megindult Ferihegy forgalma, várhatóan napközben sem lesz semmi probléma.

Szollár Domokos beszélt arról is, hogy az egész napos fővárosi nehéz közlekedés miatt azt javasolják az utasoknak, hogy lehetőleg korábban induljanak el a reptérre, nehogy lekéssék a járatukat.

A Ferihegyi dolgozók a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége által megszervezett sztrájkhoz csatlakoztak. Az érdekképviseletek a több-biztosítós modell bevezetése és a nyugdíjrendszer átalakítása miatt tiltakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!