Friss hírek

2007.11.15. 15:43

Még napokig eltarthat a Németországban szerencsétlenül járt magyar teherhajó műszaki mentése

<p>Néhány napig még biztosan eltart a Duna németországi szakaszán, a regensburgi kikötőben szerdán szerencsétlenül járt magyar teherhajó mentése - közölte a Független Hírügynökséggel a hajó tulajdonosa, a budapesti székhelyű Fluvius Hajózási és Szállítmányozási Kft. A szakemberek egyelőre több lehetőséget mérlegelnek, hogyan tegyék újra működőképessé a közepén megroppant és félig elsüllyedt hajót - mondta Kruppa Ferenc, a cég vezetője. </p> <p>A baleset vasérc berakodása közben történt, a háromfős legénységnek nem esett baja, ők most a helyszínen segédkeznek a műszaki mentésben - mondta a kft. vezetője. A cég egyik munkatársa is a kikötőben van, és egyeztet a németekkel, hogy milyen megoldással hozzák üzemképes állapotba a hajót. Több lehetőség adott, így lehet, hogy daruval emelik meg a hajótestet, és úgy javítják ki a hibát, de lehet, hogy csak a sérült részt különítik el, hogy onnan ki tudják szivattyúzni a vizet - tájékoztatott Kruppa Ferenc. A kár felbecsülése még tart - tette hozzá.</p>

Azt továbbra sem tudni, mi volt a baleset pontos oka. Korábban hírügynökségi tudósítások arról szóltak, hogy a hajó azért tört ketté, mert egy helyre, a teherszállító közepére pakolták be a 400 tonna vasércet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!