Friss hírek

2007.11.21. 12:13

Gyurcsány: nem értek egyet Tóth Károly javaslatával

<p>A miniszterelnök nem ért egyet a vizitdíj eltörlésével. Gyurcsány Ferenc erről Tallinnban beszélt újságírói kérdésre válaszolva azzal kapcsolatban, hogy a szocialista Tóth Károly a vizitdíj eltörlését javasolta az egészségbiztosítási reformról szóló törvénytervezethez benyújtott módosító javaslatában. "Erre a forrásra szükség van az egészségügyben, hiszen fejlesztéseket valósítanak meg belőle"- fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: az új törvény a biztosítóknak lehetővé tenné, hogy a vizitdíjat részben vagy teljes egészében megtérítsék a betegeknek.</p>

Daróczi Dávid kormányszóvivő megjegyezte: az MSZP frakciója szerint Tóth Károly saját javaslatát adta be, az nem bírja a képviselőcsoport támogatását. Hozzátette: a vizitdíj hatására csökkent az indokolatlan beteglátogatások száma is.

Gyurcsány Ferenc a magyarországi sztrájkkal kapcsolatban azt mondta: figyelni kell és megérteni a demonstrálók szavát. Kiemelte: különbséget kell tenni a munkabeszüntetés és a politikai szándékok között. Hozzátette: az otthoni sztrájkok illeszkednek az európai tendenciákhoz, hiszen több országban is demonstrálnak a reformok ellen. Gyurcsány Ferenc szerint az emberekkel nehéz elfogadtatni a változtatásokat, de, mint fogalmazott, az országnak szüksége van rájuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!