Friss hírek

2007.11.15. 18:53

Gyakrabban válnak a spanyolok a könnyítések óta

<p>Jelentősen megemelkedett a válások száma Spanyolországban azután, hogy 2005-ben könnyítéseket vezettek be - jelentette csütörtökön az AFP. Az ibériai országban ma már sokkal gyorsabban lehet fölbontani a házasságokat, mint korábban. Az adatok szerint tavaly több mint 70 százalékkal emelkedett átlagosan a válások száma.</p>

A spanyol statisztikai hivatal adatai szerint a könnyített válás lehetőségével leginkább az alig egy éve házasok éltek: körükben több mint a háromszorosára nőtt a frigyek fölbontásának száma. A hivatal szerint a spanyolok házassága átlagosan 15,1 évig tart. A válás mellett döntő párok 45 százalékának pedig nincs gyermeke.

Spanyolországban 2005 júniusáig csak azután lehetett a házasság fölbontását kérni, hogy a felek egy ideig különéltek egymástól. Könnyítésnek számít, hogy 2005 óta nem kell ok a váláshoz. Korábban többnyire hűtlenség vagy alkoholizmus miatt mondták ki a házasság fölbontását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!