Friss hírek

2007.11.30. 12:47

Drága üzletet bérelni New Yorkban a legdrágább

<p>A New York-i Ötödik sugárúton lehet legdrágábban első osztályú üzlethelyiséget bérelni - derül ki a CB Richard Ellis (GBRE), a világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadó vállalatának adataiból. Az amerikai nagyvárost az Európában legdrágább Moszkva követi. A világ legdrágább üzlethelyiségeit kínáló 85 város rangsorában Budapest az 56-odik.</p>

A New York-i Ötödik sugárúton évente 11,400 eurórért lehet egy első osztályú üzlethelyiség négyzetméterét kibérelni (havonta körülbelül 240 ezer forint), míg a 85 város rangsorában utolsó Manilában a négyzetméterár évente 167 euró (havonta körülbelül 3500 forint).

Az összesített rangsorban második az Európában legdrágább Moszkva, ahol az elmúlt másfél évben 25%-kal emelkedtek a bérleti díjak. Itt évente 8000 euróba kerül egy négyzetmétenyi első osztályú üzlethelyiséget kibérelni (havonta körülbelül 170 ezer forint).
A két várost London, Párizs, Tokió és Hong Kong követi.

Budapest az 56-odik a sorban, itt évente négyzetméterenként 1200 euróért (havonta körülbelül 25 ezer forint) lehet első osztályú üzlethelyiséget bérelni. A GBRE adatai szerint egyébként ugyanennyi a bérleti díj Thesszalonikiban, Krakkóban, Varsóban és Belgrádban is, kevesebb viszont Washingtonban, Tel Avivban, Lisszabonban, Dubaiban, vagy Cipruson.

A 20 legdrágább város közül 16, az ötven legdrágábból pedig 37 Európában található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!