Friss hírek

2007.11.15. 11:41

Concorde Rt: a friss GDP-növekedési adat a jövőre nézve sem ad okot optimizmusra

<p>2,3 5-ról 1,7 %-ra csökkenti az idei, GDP-növekedésre vonatkozó várakozását a Concorde Értékpapír Rt és várhatóan a jövő évi, 3 %-os előrejelzését is 2,5%-ra fogja módosítani - közölte a befektetési társaság. A Concorde szerint a KSH és az Ecostat szerdán közzétett közös előzetese a GDP növekedéséről a jövőre nézve sem ad okot optimizmusra.</p>

A Concorde Rt szerint az, hogy a bruttó hazai termék a harmadik negyedévben mindössze egy százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, azt jelzi, hogy a jövőre nézve sem lehetünk optimisták. A Concorde korábban 1,8 százalékos növekedést várt, az egész évre pedig 2,3 százalékot. A friss adatok alapján azonban utóbbit 1,7 százalékra csökkentik, és a szakértőknek a jövő évi 3 százalékos várakozással szemben is vannak fenntartásaik a csappanó nemzetközi kereslet, illetve a gyenge második féléves növekedési adatok láttán. Így a későbbiekben valószínűleg 2,5 százalékra csökkentik előrejelzésüket - olvasható a Concorde közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!