Friss hírek

2007.11.16. 14:26

A Fidesz és az SZDSZ is lemondásra szólít fel egy szocialista képviselőt

<p>A fővárosi, XIII. kerületi Fidesz és SZDSZ frakció is lemondásra szólította fel pénteken Döry Miklós helyi MSZP-s képviselőt, amiért az a csütörtöki képviselő-testületi ülésen arra tett utalást, hogy az egyik fideszes képviselő túl sok időt töltött Izraelben és nyugodtan elhagyhatja Magyarországot, ha nem tetszik neki. A helyi MSZP frakció bocsánatot kért, de egyelőre nem döntött Döry Miklós sorsáról.</p>

A XIII. kerületi képviselőtestület csütörtöki ülésén épp a kormányprogramról volt szó, amikor a jegyzőkönyv szerint - az egyébként izraeli-magyar kettős állampolgár - Szabó György (Fidesz), aki 10 évet élt Izraelben kijelentette: "a kormányprogram általunk értelmezett iránya a kilenc és fél millió koldus országa."

Erre reagálva kért szót Döry Miklós aki a következőket mondta: "...én nem osztom Szabó György képviselőtársamnak azt a meglátását, amit ő nemrégen lát, mert elég sok időt töltött ahhoz Izraelben, hogy ne lásson rá az itteni dolgokra, hogy itt koldusok országába tért vissza amikor hazajött, de hát ha ennyire nem érzi jól magát egyre közelebb kerülünk a schengeni határokhoz."

Szabó György pénteki tájékoztatóján hangsúlyozta: ezt a kijelentést nem lehet bocsánatkéréssel elintézni, hanem Döry Miklósnak távoznia kell a képviselő-testületből.

A pénteki sajtótájékoztatón megjelent a helyi SZDSZ és az MSZP képviselője is. Merkel Dávid az SZDSZ kerületi frakcióvezető-helyettese kijelentette: teljes szolidaritást vállalnak Szabó Györggyel és az SZDSZ is lemondásra szólítja fel Döry Miklóst.

Borszéki Gyula az MSZP kerületi elnöke és alpolgármester elmondta: ő már a testületi ülésen is szót kért Döry után és azonnal elnézést kért Szabó Györgytől. Borszéki ugyanakkor hangsúlyozta: az MSZP szerint nem volt antiszemita Döry kijelentése és csak később döntenek a szocialista képviselő sorsáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!