Friss hírek

2007.10.28. 15:50

Hőkamerával és éjjellátóval vigyázzák a rendőrök a szegedi temetőket

<p>Hőkamerával és éjjellátó készülékekkel figyelik a rendőrök, városőrök és határőrök a szegedi temetőket, míg nappal megerősített járőrszolgálat van a környéken. Mindenszentek közeledtével ugyanis megszaporodnak a gépkocsilopások a sírkertek közelében és a zsebesek is rendszeresen fosztogatják a temetőkbe közlekedő villamosok és buszok utasait. Éjszaka pedig sok virágot lopnak el a sírokról.</p>

Az egyenruhás rendőrök mellett civil ruhás nyomozók is vigyázzák Szegeden a temetőbe utazó hozzátartozók értékeit. A zsebtolvajok leginkább a tömegközlekedési járművek utasai, illetve a virágüzletek előtt sorban állók között vegyülnek el.

Sövényházy Edit a Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója a Független Hírügynökségnek elmondta főként a vidékről érkezők nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy, ha nagyvárosban a kocsiban látható helyen értéket hagynak, akkor ezeket az autókat feltörhetik.

Idén hőkamerával és éjjellátóval is figyelik éjszakánként a temetőket, mert nagyon sok virágot lopnak el a sírokról is, ezeket később egy másik temető bejárata mellett újra eladják a tolvajok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!