Friss hírek

2007.10.31. 10:39

Guinness rekordkísérlet Újbudán

<p>Guinness rekordkísérletre készül Újbuda a kerület napján, november 11-én a Lágymányosi-öböl vízi színpadánál. A tervek szerint délelőtt 11 órától egy karnagy vezetésével legalább háromezer iskolás gyerek énekli majd egyszerre a kerület dalát, amit külön erre az alkalomra írtak.</p>

A kerület minden évben ezen a napon ünnepli fennállását, különböző műsorokkal és rendezvényekkel. A rekorder gyermekkórus ötlete a tavalyi évforduló után fogant, tehát csaknem egy éve készülnek rá. Ahhoz, hogy az iskolások bekerüljenek a Guinness Rekordok Könyvébe, legalább öt percig egyszerre kell énekelniük a dalt. A gyerekek kék és fehér esőkabátot viselnek majd, amellyel a levegőből látható élőképet formáznak: kék alapon fehér római számmal írják ki, hogy "XI". Erről légifelvétel készül, a gyerekek pedig az esemény után hazavihetik a kabátokat, emlékül - mondta el a Független Hírügynökségnek Vincze Kinga, főszervező. A helyszínen egyébként melegedő sátrak, pogácsa és meleg tea várja majd a kicsiket.

A környező napokban ezen kívül több kisebb megemlékezést is rendeznek a helyi iskolákban; lesz például 11-es rúgó verseny, fényképkiállítás, az óvodásokat pedig helytörténeti kiállításra viszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!