Friss hírek

2007.10.10. 16:19

Felavatták a kórház új ápolási osztályát Zalaegerszegen

<p>Néhány hét "próbaüzem" után szerdán délután felavatták a Zala Megyei Kórház új, 15 ágyas ápolási osztályát az egykori bőrgyógyászat helyén.</p>

Az osztályon olyan betegeket fogadnak, akiknek nincs szükségük állandó orvosi felügyeletre, de átmenetileg szakápolást igényelnek. A kettő- és négyágyas, fürdőszobás kórtermekben legfeljebb 90 napig fekhetnek a kórház más osztályairól átutalt, vagy háziorvosi beutalóval érkező betegek. Az ellátásért napi 400 forint ápolási díjat kell fizetni a 300 forintos kórházi napidíj mellett.

A kórház pózvai részlegében kialakított új ápolási osztályon 8, az egészségbiztosító által nem finanszírozott ágy is van. Ezek igénybevételéhez nem szükséges beutaló, és nincs meghatározott ápolási idő sem, viszont a térítési díj naponta 5.600 forint.

Az avatóünnepségen dr. Csidei Irén, a kórház főigazgatója elmondta, hogy az új osztálynak egyfajta hídszerepet szánnak a kórház és a családi otthon, vagy a szociális ellátóhely között. Az igény óriási, a nem fizetős ágyakra már most várólista alakult ki. A fizetős ágyak azonban egyelőre üresek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!