Friss hírek

2007.10.19. 18:46

BKV: Egy nap alatt 2 milliót fizettek be a bliccelők - RTL Klub

<p>Még csak egy napja indult a BKV kedvezménye, máris kétmillió forintot befizettek a bliccelők - értesült az RTL Klub Híradója. A közlekedési vállalat az elmúlt 5 évben kirótt pótdíjak 20 százalékát elengedi, ha tartozásukat egy összegben befizetik az utasok november 18-ig. A társaságnak 1,6 millióan tartoznak összesen 15 milliárd forinttal.</p>

A BKV csütürtökön jelentette be, hogy elengedi a 2002 októbere óta kiszabott bírságok ötödét, ha valaki egy hónapon belül rendezi adósságát. Januártól viszont behajtó cégekre bízzák a tartozások beszedését. Alig indították el a kedvezményes lehetőséget, már 1500-an érdeklődtek, hol lehet fizetni. Egy nap alatt kétmillió forintot már be is szedett a cég. A BKV-nál azt mondják: biztos lesz, aki nem fizet.

A legtöbbel egy olyan utas tartozik, aki 153-szor nem fizette be csekkjét: adóssága eléri a két és fél millió forint.

A közlekedési vállalatnál azt mondják, a mostani akció mellett továbbra is állandó ellenőrzések lesznek. Ezek miatt ugyanis 8-10 százalékkal több jegy és bérlet fogy, ami havonta 100 millió forint plusz bevételt jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!