Friss hírek

2007.10.10. 12:24

A börtönből perelte be Kármán Irént

<p>Beperelte Kármán Irént a kecskeméti maffiaper néven elhíresült ügyben elítélt Csüllög Zsigmond. A pert az újságírónő egyik korábbi, televíziós kijelentése miatt indította a férfi, aki évek óta börtönben van. Kármán Irén egy televízióműsorban azt mondta ugyanis, hogy Csüllög az Orbán-kormány idején nyolcvanötmillió forintot szerzett a Széchenyi alapból, a kormánytagokkal való személyes ismeretségei révén. A peres eljárás első napja személyes meghallgatással kezdődött és mindössze annyi derült ki, hogy a Csepeli Bíróság nem illetékes az ügyben.</p>

Gál Péter, Kármán Irén ügyvédje a Független Hírügynökségnek a meghallgatás előtt azt mondta, hogy a fél éve készült keresetet csak előző nap kapta meg, így nem is tudja, valójában miről van szó. A tárgyalás után az ügyvéd elmondta, hogy a személyes meghallgatáson kiderült, hogy nem is illetékes a Csepeli bíróság, Kármán Irén ugyanis nem arra a lakcímre van bejelentve, ahová az iratok érkeztek.

A felperes Csüllög Zsigmondot a börtönből két gépfegyveres kommandós kísérte fel a meghallgatást vezető bírónőhöz. Csüllög ügyvédje, Retteghy István a tárgyalás után azt mondta, védence azért perelte be Kármán Irént, mert egy korábbi tévéadásban Csüllög szerint valótlanságokat állított, személyi összefonódásokat sejtetett ügyfele és az Orbán kormány között. Kármán Irén az ügyvéd szerint azt mondta, hogy Csüllög az Orbán kormány tagjaival való személyes ismeretsége révén 85millió forinthoz jutott a Széchenyi alapból, mint a H-Build Rt. részvényese. Az ügyvéd szerint Csüllög még az igénylés előtt eladta részvényeit és nem is ismert fideszes politikusokat. Az ügyvéd szerint egyébként Csüllög csak legfeljebb a tévéből ismerte Orbán Viktort.

Kármán Irén a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy nem érti, hogyan szerezhette meg Csüllög ügyvédje a tartózkodási helyének címét, szerinte ez is azt bizonyítja, hogy figyelik. Erre már többször felhívta a rendőrség figyelmét, de azt mondta, hogy a rendőrök nem tesznek semmit. A Független Hírügynökség kérdésére az újságírónő elmondta, hogy a megveretése ügyében sincs előrelépésről tudomása, sem értesítést, sem idézést nem kapott hosszú ideje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!