Friss hírek

2006.12.16. 13:21

Ma keződik az ingyenes műjégpálya építése

<p>Szombaton megkezdődött Budapesten az ingyenes műjégpálya építése a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) parkolójában. A kivitelezést a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) közbeszerzési pályázatán az Event-Tech Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte 55 millió forint értékben.</p>

A jégpálya december 23-n nyit és január 2-ig lehet majd rajta csúszkálni. A MeH még november végén döntött úgy a rendőrség javaslatára, hogy a Parlament előtti parkolóból idén a Roosevelt térre költöztetik az ingyenes jégpályát. Az MTA parkolóját péntek hajnalban lezárták, itt legközelebb január 8-án lehet majd parkolni.
A győztes cég 54,8 millió forintért vállalta a jégpálya megépítését, üzemeltetését és bontását.

A műjégpályát december 23-án reggel 9 órától nyitják meg, a csúszkálókat reggel 9 és este 9 között várják minden nap, december 24-én azonban csak 15, december 31-én pedig csak 18 óráig lehet majd a jégre lépni. A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy naponta kétszer egyórás karbantartási szünetet tartanak.

A látogatók kényelmét büfé- és öltözősátor valamint WC, biztonságát pedig korcsolyás rendezők és orvosi ügyelet biztosítja a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!