Foci vb 2022

2022.11.22. 22:29

Magabiztos győzelemmel kezdett a címvédő

A francia válogatott bemutatkozásként az ausztrálokat verte, meggyőző fölénnyel.

ÉM

Labdarúgás. A kétszeres világbajnok, a négy évvel ezelőtti vb-győztese, Franciaország a keddi nap zárómérkőzésen Ausztrália ellen lépett pályára a labdarúgó világbajnokságon. A D-csoportos meccs elején meglepő esemény történt, a 9. percben Goodwin révén az auszik jutottak előnyhöz. Az első játékrészben nem csak egyenlített, hanem az eredményt is megfordította a gall gárda, öt percen belül, előbb Rabiot, majd Giroud talált be. Ezt követően ugyan volt egy egyenlítési lehetősége a kontinensnyi országnak, a kapufájuk után viszont megint a franciák következtek. A második játékrészben lecsökkentette a két gólja közötti időszakot az európai együttes, Mbappé találata, és Giroud újabb, a nemzeti együttesben elért 51. (!) gólja három percen belül esett.

 

D-csoport, 1. forduló

Franciaország – Ausztrália 4-1 (2-1)

al-Vakra, 40 875 néző. V.: Gomes (dél-afrikai).

Franciaország: Lloris – Pavard (Kounde, 89.), Upamecano, Konaté, L. Hernandez (Théo Hernandez, 13.) – Tchouaméni (Fofana, 77.), Rabiot – Mbappé, Griezmann, O. Dembélé (Kingsley, 77.) – Giroud (Thuram, 89.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.

Ausztrália: Ryan – Atkinson (Degenek, 85.), Rowles, Souttar – Leckie, Mooy, McGree (Mabil, 73.), Duke (Cummings, 56.), Behich – Irvine (Bacus, 85.), Goodwin (Kuol, 73.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

Gólszerző: Rabiot (27.), Giroud (32., 71.), Mbappé (68.), ill. Goodwin (9.).

A csoport állása: 1. Franciaország 3 pont, 2-3. Dánia és Tunézia 1-1 pont, 4. Ausztrália 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!