Foci vb 2022

2022.11.21. 10:00

Futball lázban ég a Zsaya zenekar

A futballnak nagy hagyománya Farkas Péter, a Zsaya zenekar alapítója, vezetője életében, a zene mellett ez is nagyon fontos számára. Ennek megfelelően nagyon várta már a katari világbajnokság kezdő sípszóját, hogy jó meccseken szurkolhasson.

Farkas Péter. Fotó: magánarchívum

– A sport, azon belül a foci mindig is központi helyen állt az életemben. Nagyapám meghatározó játékosa volt az MVSC-nek a 30-40-50-es években. Apukámat korai térdsérülése akadályozta meg, hogy tehetségét kibontakoztathassa szintén a zöld-fehéreknél. A nagyapám testvére évtizedekig elnöke volt a vasutas klubnak. Én is sokáig rúgtam a bőrt amatőr szinten. Gyerekkori barátaimmal 25 évig játszottunk a városi kispályás bajnokságban, ahol szép sikereket értünk el. 2019-ben sokadik sérülésem után hagytam abba az aktív játékot – mondta el portálunknak Farkas Péter.

A foci vb-kről az első élménye a 78-as drámai argentin - magyar meccs Törőcsik és Nyilasi kiállításával a végén. Ahogy meséli, a magyarok első meccsét még fekete-fehérben nézték az apukájával.

– Természetesen azóta az összes eb és vb meccs kihagyhatatlan számomra. Szerencsés vagyok, mert a szurkolásban Sára, az énekesnőnk mindig partnerem. Sára első világbajnoki emléke a 94-es vb, a brazil-olasz döntővel és Roberto Baggio hibájával a végén. A finálé magyar vonatkozása a „világ legjobb játékvezetője”, Puhl Sándor. Ha a magyaroknak van fontos mérkőzése, akkor rendszerint a barátokkal szervezünk közös meccsnézést. Ilyen volt például a 2016-os eb. Már az osztrákok elleni sikert is együtt néztük, majd a portugál meccsre vagy 15-en zsúfolódtunk össze az akkor még 45 négyzetméteres pici házunkban. Gera Zoli góljánál szétszakadt a házikó, miközben egy pici baba édesen aludt a kisszobában a szőnyegen. A továbbjutást követően pár barátom azonnal kocsiba ült és meg sem álltak Toulous-ig, hogy élőben nézhessék a kevésbé szép emlékű nyolcaddöntőt a belgák ellen – meséli Péter.

Gulyás Sára. Fotó: magánarchívum

Mint megjegyzi: az idei vb-nek kár, hogy nincs magyar vonatkozása. Ettől függetlenül nagyon örül, hogy a válogatottunk ismét felkerült az európai futball térképre. Már-már komolyan jegyzett csapat lettünk.

– Természetesen most sem fogok kihagyni mérkőzést. Olaszok hiányában a belgák és spanyolok meccseit várom leginkább és kettőjük közül bármelyiket szívesen látnám a négy között. A helyszín és időzítés több, mint különleges, azt meg majd megszokjuk, hogy a „Reszkessetek betörők” helyett focit nézünk fő műsoridőben, Karácsony előtt. Mindenkinek jó szurkolást, de előtte még szorítsunk a mieinkért vasárnap, Dzsuzsák Balázs búcsúmeccsén, a görögök ellen! – tette hozzá Farkas Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!