Országos shotokan- bajnokság

<p>Az elmúlt hét végén, szombaton és vasárnap a brassói Forex sportcsarnok adott otthont a shotokan karate-do gyerekek és ifjúságiak részére kiírt országos bajnokságnak. Bihar megyét négy klub képviselte.</p>

A gyerek és ifjúsági országos shotokan karate-do megmérettetés a Román Modern Karate-szövetség és a Shotokan- Fudokan Klubok Ligája közös összefogásának köszönhetően jött létre. A renedezvény egyúttal válogatóverseny is volt, mivel a bajnoki küzdelmek legjobbjainak bizonyuló sportolók bekerülnek a román korosztályos válogatottak valamelyikébe, és indulhatnak az olaszországi Velencében december 6. és 10. között rendezendő shotokan karate-do Európa-bajnokságon.

A megmérettetéseken huszonnégy sportklub mintegy háromszáz versenyzője indult női és férfi katában, illetve kumitében. Bihar megyét a Nagyváradi Gyermekek Háza Shogunul Sportklub, a Nagyváradi Crisul Sportklub, a Vaskohsziklási  Crisul Negru, és a Margittai Good Dragonképviselte.

Három aranyérem

A Nagyváradi Gyermekek Háza Shogunul Sportklub (edző: Ioan Vaida) tizenhat versenyzút vonultatott fel, s közülük hárman arany, ketten ezüst és öten bronzérmet szereztek. Rékási Réka,Claudia Bulc és Anamaria Georgies megnyerték az országos bajnokságot. Alexandra Negru és Sebastian Chereches ezüstérmet, Ioana Bat, Raul Neaga, Cristian Derban és Cristian Badea és az ifjúsági nõi kumite csapat bronzérmet szerzett.

Lévay Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!