ERDON Országos hírek

2007.10.30. 17:01

Az elmúlt 17 év „legcinikusabb kijelentése”

<p>Cinikusnak nevezte Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke Orbán Viktor azon kijelentését, hogy nem neki, hanem az erdélyi magyarságnak kell lelkiismeret-furdalása legyen, ha EP-képviselet nélkül marad.</p>

Az elmúlt tizenhét év legcinikusabb kijelentése, amely magyarországi politikus szájából elhangzott – így reagált kedden Kelemen Hunor egy Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón Orbán Viktor szombati kijelentésére. A Fidesz elnöke Tőkés László avasújvárosi kampányrendezvénye után nyilatkozva úgy vélte: nem neki kell legyen lelkiismeret-furdalása, ha az erdélyi magyarság EP-képviselet nélkül marad. „Miért nekem legyen? Legyen az erdélyi magyarságnak, amiért nem ment el kellő számban szavazni, vagy rosszul szavazott!” – mondta Orbán. Kelemen Hunor szerint a magyarországi politika eddigi „segíteni akarása” csak megosztottsághoz vezetett. Erre a legjobb példa a vajdasági és a kárpátaljai magyar közösség, amelynek megosztottságát a magyarországi politika is elősegítette. „Mi nem politizálunk Magyarországon és nem avatkozunk be a magyar politikai életbe” – fejtette ki Kelemen.

 

Frunda szerint erkölcstelen

Frunda György, az RMDSZ EP-listájának első helyezettje elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Fidesz az RMDSZ ellenében indult független jelöltet, Tőkés Lászlót támogatja. A szenátor erkölcstelennek nevezte a magyar ellenzéki párt magatartását. Véleménye szerint a Fidesz és az RMDSZ is az Európai Néppárt Tagja, ezért a magyar párt nem engedhetné meg magának a független jelölt melletti kampányolást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!