ERDON Helyi hírek

2007.10.15. 08:27

Úniós támogatásokat a romániai magyar diákszövetségeknek

<p>Október 9 – 14. között képzést szervezett az Országos Magyar Diákszövetség a Figura Képző és Tanácsadó Központtal közösen. A képzés Félixfürdőn zajlott, mely az “Úniós támogatásokat a romániai magyar diákszövetségeknek” címet viselte. A rendezvényre a Kolozsvári-, Temesvári-, Szatmári-, Nagyváradi-, Marosvásárhelyi-, Bukaresti-, a Brassói Magyar Diákszövetségektől és az Országos Magyar Diákszövetségtől érkeztek résztevevők.</p>

A képzés legfontosabb célja az Úniós forráslehetőségek megismertetése és a Diákszövetségek részére hozzáférhetővé tétele volt. Ennek mentén a következő témákat dolgoztuk fel a találkozón: általános tudnivalók az EU-s pályázati lehetőségekről, pályázati tapasztalatok a román és a magyar civil szférában, útmutatás egy sikeres pályázat elkészítéséhez, egy Youth in Action projekt menedzsementje.

Az 5 napos képzés alatt a résztvevők megismerkedtek a fontosabb ifjúsági pályázati lehetőségekkel, ezen belül kiemelkedően foglalkoztunk a Cselekvő Ifjúság programpontjaival, a többoldalú csereprogramok és az Európai Önkéntes Szolgálat kínálta lehetőségekkel és tapasztalatokkal.

Az érkezés első estéjén az ismerkedésé volt a főszerep, ahol elhangzottak a résztevevők elvárásai-céljai a képzést illetően. A következő napokban a Figura Központ képzői előadásokat tartottak a következő témákban: Projekttervezés, Pályázatírás, Európai Önkéntesség, Cselekvő Ifjúság Program-, Nemzetközi Cserék-, Helyi Kezdeményezések projektek fogalmairól. Délutánonként a délelőtt elhangzott elméleti előadások gyakorlatba ültetése következett, mint projekt-tervek kidolgozása, pályázatok elkészítése, EVS programban résztvevő szimulációs gyakorlat, illetve csoport és egyéni versenyek, játékok megvalósítása révén.

A program időtartama alatt a Diákszövetségek képviselői új tapasztalatokkal és tudással gazdagodtak, melyek felhasználása révén lehetőségük nyílik sikeresen pályázni és EU-s támogatású projekteket lebonyolítani. A képzés megszervezését az Apáczai Közalapítvány támogatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!