Encs hírei

2017.08.13. 09:09

Gazdasági és kulturális mikrorégión munkálkodik Litka és Péder

Litka - Együttműködő szomszédok. Ezt a címet viseli a konferencia.

Litka - Együttműködő szomszédok. Ezt a címet viseli a konferencia.

Litka község megyénkben, az Encsi járásban, Miskolctól közúton 60 kilométerre északkeletre található. Péder község Szlovákiában, Kassától 29 kilométerre fekszik. A két település összefogásának eredménye a tegnap Litkán megtartott konferencia a közös gondolkodásról, együttműködésről.

Az utolsó utáni órában

„Évek óta komoly erőfeszítéseket teszünk azért, hogy településünk fennmaradhasson, az elnéptelenedési folyamatot az utolsó utáni órában is próbáljuk megállítani – fogalmazott Kardos Endre, Litka polgármestere. – Minden lehetőséget megragadunk, legyen az fejlesztés, kapcsolatépítés, hogy megismertessük magunkat. Ez a két nap is fontos eleme ennek a folyamatnak…”

Idén nagyobb hangsúllyal készült Litka a felvidéki baráti településekkel szervezett kétnapos találkozóra. „Évről évre egyre többen látogatnak el hozzánk ezen a két napon.”

Megmaradás, fejlődés

„Felemelő az az érzés, hogy egyre többen szoros kapocsnak tekintik településünkön az évente megrendezett találkozónkat. Egyre több olyan lehetőség körvonalazódik minden évben ezeken a fórumokon, amely a határ mindkét oldalán hozzásegítheti a kistelepüléseket a megmaradáshoz, fejlődéshez.”

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!