Életstílus

2018.06.24. 16:33

Egy felnőttnek napi 2-3 liter folyadék szükséges

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az egészséges életvitelhez elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az egészséges életvitelhez elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel.

Az emberek többsége nem iszik elegendő ­mennyiségű folyadékot. Pedig ha a szervezet folyadékot veszít, a vízzel együtt ásványi sók is távoznak a szervezetből, amit pótolni kell. Amit csak vitaminokkal, ásványi sókkal, nyomelemekkel és vizet egyaránt tartalmazó változatos étrenddel és folyadékfogyasztással biztosíthatjuk. Egy felnőtt embernek naponta mintegy 2-3 liter folyadékra van szüksége.

A szervezet működésében a víznek szerteágazó szerepe van. Biztosítja a megfelelő vérnyomást és vérkeringést. Részt vesz az emésztési- és felszívódási folyamatokban, tápanyagok szállításában, salakanyagok kiválasztásában. Segít az egészséges sav-bázis egyensúly megtartásában. Szabályozza a testhőmérsékletet és a vizelet hígítását.

Ha megbillen a mérleg

A folyadékfelvétel és -leadás az egészséges szervezetben egyensúlyban van. Az egyensúlyi állapotot számtalan tényező befolyásolja, mint például nehéz fizikai megterhelés, életkor, sporttevékenység, izzadás, éghajlat, külső hőmérséklet, és bizonyos egészségügyi állapotok. Ha megbillen a mérleg az megbetegedéseket okozhat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!