Életstílus

2016.02.13. 18:28

Valentin-nap egyedül? Nem tragédia!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Valentin-nap az elmúlt években nálunk is egyre divatosabb lett: az üzletek már február elejétől tele vannak kis szívecskékkel, a fehérneműboltok extra forgalmat bonyolítanak és a wellness hotelek is teltházas hétvégéknek örülhetnek. De mi van akkor, ha valakinek éppen nincs kivel megosztania a romantika napját?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Valentin-nap az elmúlt években nálunk is egyre divatosabb lett: az üzletek már február elejétől tele vannak kis szívecskékkel, a fehérneműboltok extra forgalmat bonyolítanak és a wellness hotelek is teltházas hétvégéknek örülhetnek. De mi van akkor, ha valakinek éppen nincs kivel megosztania a romantika napját?

A Valentin-nap amerikai hagyománya nem teljes szokásrendszerével jelent meg nálunk, de ennyi is éppen elég volt ahhoz, hogy mindent elöntsön a szerelem, a szenvedély, és így, a téli mélabú három hónapja után egy kicsit tűzbe hozza az embereket. A legtöbb pár lázasan készül az ünnepre, különösen a nők. Ilyenkor sokan hajlamosak megfeledkezni azokról, akiknek egyedül kell átvészelniük a romantika támadását, pedig nekik igazán nehéz napjuk lehet: semmi sem emlékeztet jobban saját magányunkra, mint a többi ember kirakatba tett boldogsága.

Megoldás: depresszió?

Aki egyedül tölti a szerelmesek napját, nem ritkán magányosnak, kétségbeesettnek érzi magát, kisebbrendűségi érzésekkel küzd. Ilyenkor hajlamosak vagyunk úgy látni, hogy minket senki nem szeret, már mindenki megtalálta a párját, csak éppen nekünk nem sikerült. De ez nincs így! Csak rajtunk múlik, hogy a kötelező rózsaszín ködöt elhessegessük, és nagyobb önbizalommal, magabiztosan vészeljük át február 14-ét. A lényeg, hogy elhiggyük: a szerelem nem csak a pároknak jár, és mi sem leszünk mindig magányosak.

Tippjeinkkel sikerülni fog!

1. Felejtse el, hogy „családi állapota” alapján határozza meg magát. Senki sem csupán szingli vagy párban élő: az egyéniségünk ennél jóval több.

2. Ha nemrég kellett átesnie egy szakításon, szánja ezt a napot a gyásznak. Egy kapcsolatot mindenképpen le kell zárni ahhoz, hogy tovább tudjon lépni. Ne tegyen úgy, mintha ez nem lenne egy nehéz nap: a barátoktól kapott szeretet sokat segíthet!

3. Ne felejtse el, hogy a Valentin-napnak nálunk nincs hagyománya, és szülőhelyén sem az már, ami volt. Valójában nem is a szerelemről és a kapcsolatokról szól, hanem arról, hogy minél több virágot, édességet és hasonló kellékeket adjanak el. Milyen sok pénzt megtakaríthat, ha nem áll be a sorba!

4. Jó előre tervezze el, hogy mit fog csinálni ezen a napon: a lényeg, hogy minél kevesebb boldog párral kelljen találkoznia. Inkább olyanokkal szervezzen programot, akik szeretik, családdal, barátokkal.

5. Ha tényleg nem szeretne többé egyedül lenni, és úgy érzi, készen áll egy új kapcsolatra, legyen ez az este egy jó alkalom arra, hogy kitalálja: hogyan is vághatna bele. Egy nyelvtanfolyam? Internetes ismerkedés? Tanácskérés egy jósnőtől? Bármelyik jó kezdet lehet!

6. Találkozzon olyan barátnőivel, akik szintén pár nélkül maradtak idén Valentin-napra. Legyen ez egy igazi lányos este: süteménnyel, egy jó filmmel vagy könyvvel, sok nevetéssel!

7. Szervezzen randevút saját magával! Egy este saját magunkról is szólhat: egy kényeztető masszázs, egy otthoni illatos fürdő, finom vacsora, egy kis ajándék, amit magunknak veszünk…

8. Legyen ez egy olyan nap, amikor valami új történik! Próbáljon ki egy új ételreceptet, kezdjen bele egy új hobbyba, vegyen magának egy új könyvet: mindegy mi az, csak kizökkentse a hétköznapokból.

9. Mindenképpen mozogjon valamit! Ha amúgy is jár valamilyen edzésre, időzítse erre a napra, ha nem, akkor sétáljon egy nagyot. Ettől szebb lesz és boldogabb is, ráadásul az elalvással sem lesz gond!

10. Ha egy Valentin-bulira kapott meghívást, mindenképpen gondolja meg, hogy tényleg el akar-e menni. Érdemes rákérdezni, hogy lesznek-e más egyedülállók is, hiszen akkor akár jó móka is lehet, de ha csak párok romantikáznak, garantáltan még rosszabbul fogja magát érezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!