Életstílus

2015.10.26. 08:45

Orgazmus színlelése – Miért játsszák meg magukat a nők? (18+)

A nőknek csak 32%-a képes a csúcsra jutni egy hagyományos aktus folyamán, míg a férfiak esetében 63%-nak minden együttlét során van orgazmusa – egy gyógyszeripari termékeket forgalmazó cég által készített felmérés szerint. Sőt, a felmérés szerint a nők 20%-a sosem jut el az orgazmusig.

A nőknek csak 32%-a képes a csúcsra jutni egy hagyományos aktus folyamán, míg a férfiak esetében 63%-nak minden együttlét során van orgazmusa – egy gyógyszeripari termékeket forgalmazó cég által készített felmérés szerint. Sőt, a felmérés szerint a nők 20%-a sosem jut el az orgazmusig.

Orgazmus: olyan nehéz elérni?

Vajon mennyire fontos a férfiak számára, hogy a partnerüknek orgazmusa legyen? Íme, egy lehetséges válasz: „Ha a partnerem is élvezi, azt jelenti, hogy valamit jól csinálok.” Vagyis a férfiak tényleg szeretnének kielégíteni minket. Akadnak olyan férfiak is, akiknek ez a hiúságát legyezgeti, mivel szeretnének minél nagyobb macsónak látszani – elsősorban önmaguk előtt. A férfiak nagytöbbsége azonban megpróbál a nő kedvében járni, még akkor is, ha ők egy kitűzött célnak tekintik párjuk kielégítését. Ilyenkor „kötelességüknek” érzik azt, hogy kielégítsék a partnerüket. Lehet, hogy a kötelesség szó nem a legromantikusabb, a férfiak azonban pont így éreznek ezzel kapcsolatban.

„Annak ellenére, hogy az orgazmus nem minden, jót tesz az ember hangulatának, és a partnerek közötti kapcsolatnak, ha mindkét fél eljut a csúcsra. Az orgazmus oldja a feszültséget, és csökkenti a stresszt.” Ezt állítja Kevan Wylie, szexológus. A fenti felmérés szerint a világ lakosságának mindössze 48%-a jut el a csúcsra csaknem minden együttlét során.

Érdemes szó szerint értelmezni azt a kérdést, hogy „Jó volt-e?”. Emiatt nem kell haragudni. A férfiak számára az orgazmus létfontosságú, nélküle elképzelhetetlen az együttlét. Egyes keleti kultúrákban a férfiak késleltetik az orgazmust, hogy ezáltal is meghosszabbítsák az aktust és fokozzák az élvezetet, az orgazmus még mindig az aktus csúcspontja a férfiak számára.

A férfiak azt hiszik, hogy az orgazmus a nők számára is ugyanolyan fontos, mint nekik, ezért mindig megpróbálnak odafigyelni a nők szükségleteire. Ami a választ illeti, a fenti kérdésre lehet tapintatosan is válaszolni: „Sohasem kell ilyet kérdezned tőlem. Nagyszerű szerető vagy!” Miért színlelik mégis egyesek az orgazmust?

Mindezek ellenére, ha úgy érzed, hogy elégedetlen vagy, nyugodtan kérjél többet. A színlelés egyéni kérdés. A férfiak 40%-a elismeri, hogy volt már olyan nővel, aki csak megjátszotta az orgazmust, amíg együtt voltak, 40 százalék nem biztos a partnere őszinteségében, és csak 20% állítja biztosan, hogy ez vele sohasem történt meg. A nők 92%-a elismeri, hogy életében legalább egyszer megjátszotta az orgazmust.

A nők legtöbbször egyszerűen nem szeretnének csalódást okozni a partnerüknek, túl fáradtak ahhoz, hogy mindent beleadjanak és maximálisan kiélvezzék az együttlétet, vagy csak megpróbálnak minél hamarabb túl lenni az egészen.

A nők általában nem kívánnak mindenáron a csúcsra jutni, számukra az intimitás sokkal fontosabb. Ha azonban egy nő így viszonyul a szexhez, akkor a férfi kényelmetlenül érzi magát. Ilyenkor a nő úgy érzi, hogy az egyetlen módja annak, hogy mindkét fél jól érezze magát az, ha megjátssza az orgazmust. Amikor egy férfi mindenáron ki szeretné elégíteni a partnerét, a nő úgy érzi, hogy inkább megjátssza magát, csak azért, hogy a kedvesének ne kelljen miatta „fáradoznia”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!