Relikvia

2022.09.30. 07:00

Több mint 94 millió forintért kelt el David Bowie Starman című slágerének kézzel írott szövege

Címkék#david bowie

Több mint kétszázezer fontért kelt el David Bowie Starman című 1972-es slágerének eredeti, kézzel írott szövege – közölte a zenei relikviák árverésével foglalkozó Omega Auctions.

David Bowie brit énekes a párizsi Zenithben, 2002. szeptember 24-én

Forrás: AFP

Fotó: Martin Bureau

A dal a brit énekesnek elsöprő sikert hozó Ziggy Stardust című albumán szerepel. A szövege egy csillagemberről szól, aki az égen vár arra, hogy találkozhasson az emberekkel. 

Az aukciót eredetileg 40 ezer fontról indították, és végül 203 500 fonton (94,4 millió forinton) zárult. A papírlap egy magángyűjtőé lett, akinek nevét nem árulták el.   

A dalszöveget kék tintával írták egy A4-es méretű, négyzetrácsos papírlapra. Kivehetőek rajta Bowie módosításai és a kijavított helyesírási hibák.   

A dokumentumot a nagyközönség is láthatta 2013-ban a Victoria & Albert Múzeumban a Bowie munkásságát bemutató kiállításon.   

A kézzel írt dalszövegen kívül plakátokat és bakelitlemezeket is elárvereztek a David Bowie és a GlamRock nevű gyűjtemény részeként.   

David Bowie 2016-ban hunyt el, 69 évesen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!