Skoda Octavia

2021.12.14. 12:00

A hatvanas évek ikonikus járművével gazdagodott a Közlekedési Múzeum

A Skoda Octavia tipikus része volt a magyar utcaképnek az 1960-as és az 1970-es években, ilyen autót birtokolni nagy presztízsnek számított a korszakban.

Több mint 50 éves Skoda Octaviával bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A Magyar Közlekedési és Műszaki Múzeum beszámolója szerint a jó állapotban lévő, 1959-ben gyártott, impozáns műtárgy az új Közlekedési Múzeum tárlatát fogja gazdagítani.

A kormány májusban hagyta jóvá a Közlekedési Múzeum gyűjteményének gyarapítási és restaurálási programját, amelynek részeként most ezzel a gyönyörű járművel bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye – mondta el Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója.

A múlt héten egy korszakos Csepel D450-es teherautó érkezett a Közlekedési Múzeumhoz, nyáron pedig egy frissen restaurált Faros Ikarust mutattak be, amelyet a látogatók is megnézhettek az időszaki kiállításon.

Az Octavia a Skoda 8. bemutatott modellje volt, innen ered a neve is. A jármű tipikus része volt a magyar utcaképnek az 1960-as, 1970-es években, ilyen autót birtokolni nagy presztízsnek számított a korszakban. A járművet mostani helyén, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, a leendő új Közlekedési Múzeumban tekinthetik majd meg a látogatók a gyűjtemény régebbről ismert darabjaival együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!