Egyperces

2012.08.03. 13:43

Bombakereső patkányokat alkalmaz a Pentagon

A patkányok képesek kiszagolni a robbanóanyagot, így - a Pentagon szerint - sok amerikai katona életét menthetik meg a közeljövőben.

A patkányok képesek kiszagolni a robbanóanyagot, így - a Pentagon szerint - sok amerikai katona életét menthetik meg a közeljövőben.A bombakereső patkányok kiképzése már el is kezdődött az amerikai hadsereg kutató laboratóriumában. Az olcsó és megbízható tréninget követően éles harci helyzetben is kipróbálják majd a rágcsálókat.

Ez a program egyben egy új lehetőséget nyújt arra, hogy az állatokat más jellegű felderítésre is kiképezzék például bányaomlások vagy földrengések esetén, ahol emberi áldozatok felkutatásában vehetnek részt - mondta el Michaline Strand, a programban résztvevő egyik kutató .

„A kutyák kiképzése nagyon drága. Ha csökkenteni tudjuk a kiképzés költségeit, akkor még több állatot tudunk majd biztosítani a katonák védelmére” - tette hozzá a kutató.

Nem Amerika az egyetlen ország, ahol bombák felderítésére kisállatokat használnak. Tavaly több médium is beszámolt arról, hogy Izraelben egereket képeztek ki, bombák és kábítószerek felderítésére a repülőtereken.

Itt a lehetőség a patkányok számára, hogy a közvéleménnyel ellentétben végre a civil társadalom hasznára váljanak.

PRoland | forrás: RT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!