Egyperces

2010.09.17. 12:19

Nyolcadik utódját szülte meg egy óriáspanda Kínában

<p>Életet adott a szecsuáni Wolong nemzeti parkban nyolcadik utódjának egy, az Egyesült Államokban született óriáspanda - közölte pénteken a China News Service, kiemelve, hogy ez rendkívül szokatlan az egyébként alacsony szaporodási aránnyal rendelkező, a kihalás szélére sodródott fajnál.</p>

Az 1999-ben a San Diego-i állatkertben született Hua Mei 2004-ben költözött Kínába, és azóta háromszor szült ikreket, most második alkalommal pedig egy egyedülálló kölyköt.

Az óriáspandák a világ legveszélyeztetettebb fajai közé tartoznak: nagyjából 1600 példány él belőlük a vadonban, és mintegy háromszáz a világ állatkertjeiben. A fennmaradásukkal kapcsolatos problémákban nagy szerepet játszik, hogy rendkívül alacsony libidójuk miatt nagyon ritkán esnek teherbe. A Hszinhua kínai hírügynökség szerint a most született kölyök a 16., amelyik idén látta meg a napvilágot a Wolong parkban, ahol az év végéig további bocsokat várnak a gondozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!