Egyperces

2010.08.02. 06:52

VIP-ellátás egy szamárnak

<p>Exkluzív ellátással várják a világhírűvé vált orosz szamarat, Anapkát a Kreml istállójában - adta hírű vasárnap a Sun.</p>

A brit bulvárlap azt is megírta, hogy Anapkáért az egykori francia filmsztár, az évek óta harcos állatvédőként ismert Brigitte Bardot magánál az orosz államfőnél járt közben.

A szamarat egy fekete-tengeri strandon egy hirdetési kampányhoz használták fel korábban. Ejtőernyőt erősítettek rá, majd egy motoros csónakkal felrántották a levegőbe a megdöbbent strandolók szeme láttára, miközben a jószág kétsége esve üvöltözött. Anapka csaknem fél órán át repkedett 50 méter magasan. A jelenetet videóra vette valaki, majd feltette azt az internetre, és az állatvédők révén nemzetközi ügy lett Anapka megpróbáltatásaiból.

Anapka balsorsa milliókat érintett meg világszerte. Köztük a londoni focicsapat, a Tottenham Hotspur menedzserét, Harry Redknapp-et, aki felajánlotta, hogy befogadja a szamarat épülő állatmenhelyén, miután visszahozták Moszkvából. A 75 éves Brigitte Bardot az orosz elnöknél tett panaszt, mire Dmitrij Medvegyev úgy döntött, hogy az ügyet jó irányba kell fordítani, mivel az állat eddigi sorsa kedvezőtlen színben tünteti fel az országot.

Az orosz államfő utasítást adott, hogy Anapkát a Kreml híres lovas iskolájának istállójában kell kényeztetni. A lap szerint a szamarat a héten szállítják az istállóba. Az újság felsorolta mi mindennel várják a Kreml istállójában Anapkát. Kényeztetni fogják napággyal, biorépákkal, állatkozmetikusok, masszőrök kezelik majd, sőt a Robert Redford ismert filmjéből megismert suttogóhoz hasonló állatterapeuta is azon lesz, hogy a szamár "visszanyerje lelki egyensúlyát".

A Sun szerint különleges patakezelésben, meleg, szűrt vizes fürdőben is része lesz Anapkának, miközben 24 órás őrszolgáltat védi majd a légkondicionált istállót. "Anapka azt fogja gondolni, hogy meghalt és a szamarak mennyországába került."- mondta a Sun riporterének a Kreml egyik név nélkül nyilatkozó tisztségviselője a tervezett luxus-bánásmódról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!