Egyperces

2010.07.13. 17:28

Pofátlan mókus akció közben

<p>Az aranyos-pofátlan rágcsáló "zuhanórepülésben" érkezik megdézsmálni a madarak eleségét.</p>

Aki korábban nem is, a Jégkorszak óta bizonyára meleg szívvel viseltetik a mókusok iránt. Pedig igazán pofátlanul tudnak viselkedni, mint például ez a szürke mókus is, aki a madárkedvelő Jane Roberts kertjében lopja a madáreleséget. A szürke mókusokat korábban a kihalás veszélye fenyegette, de egy angliai betelepítési programnak köszönhetően olyannyira elterjedtek, hogy félő volt, kiszorítják a kevésbé agresszív európai mókust. Bár ezek a kis rágcsálók nagyon édes látványt nyújtanak, ahogy a kertekben fáról-fára futkároznak, de nagyon sok kárt is okoznak.

Nézze meg a fotót >>>

Jane Roberts, aki az általa imádott madárkáknak mindig tesz ki magokat, egy újfajta etetőbe tette az eleséget, hogy a szürke mókusok ne tudják megkaparintani, de úgy tűnik hiába. Ez a mókus már-már repül, hogy elérje az etetőt, s végül fejjel lefele lógva meg is szerzi a zsákmányt. Nem volt könnyű kaja, de a kitartás mindig meghozza eredményét. Ez a mókus ennek élő példája.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!