Keresik a jövő tekintélyes bíráit az egyetemen

Miskolc - Új szakmai gyakornoki programot indít az egyetem és a törvényszék.

Miskolc - Új szakmai gyakornoki programot indít az egyetem és a törvényszék.

A Miskolci Törvényszék kiemelt feladatának tekinti a fiatal jogász nemzedék, valamint a bírói, igazságügyi alkalmazotti pálya iránt érdeklődő joghallgatók magas színvonalú szakmai képzését, ahogyan a Miskolci Egyetem is elkötelezett a hallgatók gyakorlatorientált képzése iránt.

Keressük a jogászjelölteket, akik tehetséges bírák lehetnének." Dr. Répássy Árpád

Gyakorlaton a bíróságon

A közös célok motiválták azt a megállapodást, amelyet december 19-én dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke kötött prof. dr. Torma Andrással, a Miskolci Egyetem rektorával és prof. dr. Farkas Ákossal, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánjával.

Az együttműködési megállapodás megkötésével bővülni fog a törvényszéken letölthető kötelező szakmai gyakorlat teljesítésének lehetősége, ugyanis január 1-jétől szakmai gyakornoki programra is lehet pályázni, melynél kiválasztási szempont a magas szintű jogi ismeret, érdeklődés a bírói hivatás iránt. Előnynek számít, ha a hallgató rendelkezik a bíróság működésével, a bírói hivatással kapcsolatos dolgozattal, tanulmánnyal.

Ennek során egy koordinátor bíró látja el a hallgatók szakmai gyakorlatának irányítását, felügyeletét és ellenőrzését. A szakmai gyakornoki program időtartama 12 hét, mellyel a kötelező szakmai gyakorlathoz képest mélyebb és tartalmasabb ismereteket, tapasztalatok megszerzését teszi lehetővé a törvényszék a hallgatók számára. Ezt az egyetem szakmai gyakorlat teljesítéseként is elismer.

Felkutatni a jelölteket

Dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke nem titkolta, hogy a korábbinál szorosabb együttműködés révén idejekorán szeretnék felkutatni azokat az ifjú jogászjelölteket, akiknek kiemelt képességeik vannak a bírói hivatás iránt és tekintélyes tagjai tudnak majd lenni a bírói karnak.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!