Diákok, tanárok, szülők

2020.09.19. 06:00

A Viber hasznosan szórakoztatóbbá teszi a tanévet

Az ingyenes VoIP szolgáltatás az oktatás támogatására különböző frissítéseket dobott be, például a feleletválasztós kvíz módot.

Forrás: Shutterstock

Különböző fejlesztéseket vezetettek be, hogy támogassák a tanárokat, a szülőket és a diákokat az új tanévben. A japán tulajdonú platform nemrégiben feleletválasztós kvíz módot indított a szavazásoknál mind a csoportos beszélgetések, mind pedig a közösségek számára.

Ezzel akarják segíteni a tanárokat, hogy könnyebben ellenőrizhessék, hogy az osztályoknak az egyes tantárgyakból milyen fokú ismeretei vannak.

Így hozhatunk létre kvízt a szavazásoknál:

• Válasszunk ki egy Communityt vagy egy csoportos beszélgetést, és kattintsunk a képernyő alján található szavazás ikonra.

• Az előugró ablakban engedélyezzük a kvíz módot, majd adjunk hozzá egy kérdést és a lehetséges válaszokat; ha szükséges, adhatunk meg rövid magyarázatot is a helyes válasz ismertetésére.

• Jelöljük ki a helyes választ, majd kattintsunk a Létrehozás gombra.

Miután a kvíz élesült mind a Communityk-ben, mind a csoportos csevegésekben, a többi felhasználó láthatja a válaszok megoszlását, de csak azután, hogy minden egyes személy részt vett és kitöltötte a tesztet. Ezt követően a felhasználók rövid magyarázattal kísérve nézhetik meg a helyes választ.

A Community-kben kitöltendő kvíz résztvevőinek egyéni válaszai titkosak maradnak még a teszt készítői számára is, akik csak a válaszok kérdésenkénti megoszlását láthatják, míg a csoportos beszélgetéseknél a kvíz készítőjének lehetősége van arra is, hogy nyomon kövesse, mi volt az egyes válaszadók pontos szavazata.

Ez a funkció hasznos lehet mindenkinek, akit érdekel a közösség tagjainak tudásszintje, ismeretei és véleménye, vagy egyszerűen szórakoztató vetélkedőket készítene különböző témákban.

Az elmúlt tanév végén az oktatás digitalizálása egyik napról a másikra következett be, az országhatárok globális lezárásával egyidőben. Néhány nap alatt az egész oktatási folyamat helyszíne a diákok és a tanárok otthona lett az osztályterem helyett. Napjaink és az előző év azonos időszakának globális statisztikái alapján a Communityk-ben aktívan résztvevő felhasználók száma megduplázódott, ami azt mutatja, hogy ebben a kihívást jelentő időszakban a Viber fontos szövetségesként használható az új egyensúly megtalálásával kapcsolatban.

A praktikus új funkciók közé tartozik a médiagaléria és a hamarosan érkező Emlékeztető funkció a Jegyzetekhez, amely segít a felhasználóknak észben tartani a különböző feladatok, projektek és találkozók határidejét.

A GIF- és matricakészítő hasznos azoknak, akik szeretnének osztálytársaikkal vagy épp a szülői közösségekben megosztani szórakoztató tartalmakat. Az azonnali hang- és videóüzenetek pedig mindig jó ötletnek bizonyulnak, mikor utazás közben rövid üzeneteket szeretnénk küldeni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!