Magyarországra jöttek

2020.06.08. 12:30

Különleges dizájnnal és valódi 8K-val érkeznek az LG új tévéi

Az új portfólió modelljei között megtalálhatók a gyártó valódi 8K képminőséget kínáló vadonatúj tévéi, és egyedi dizájnnal rendelkező 2020-as OLED csúcsmodellek is.

Elsőként májusban az OLED CX és GX, valamint a prémium LCD tévécsalád, a NanoCell kategória modelljei kerültek a boltokba, melyeket hamarosan a portfólió olyan további kiemelkedő tagjai követnek, mint az OLED ZX és WX széria. Az LG tévéi új területeken tesznek hozzá az úgynevezett nézői és játékélményhez.

Az OLED technológia kitűnő képminőséget garantál önálló fénykibocsátásra képes, egyesével vezérelhető pixeleivel: tökéletes fekete, valósághű színek és végtelen kontrasztarány jellemzi ezeket a készülékeket. Elegáns formai világuk példázza az elkötelezettséget a különleges dizájnmegoldások iránt.

A GX Gallery szériás modell ultravékony kialakítású készülékházat kapott, amit az OLED kijelzőtechnológia tesz lehetővé:

a panelnek nincs szüksége külön háttérvilágításra, hiszen a képpontok maguk bocsátják ki a fényt.

Így lehetséges, hogy a 65 hüvelykes GX Gallery TV mindössze 20 mm vastag és különálló vezérlődobozra sincs szükség a működéséhez. A televízió tartóállványa a tévé hátába süllyed és résmentesen simul a falra, akárcsak egy műalkotás a galériában. A keretnélküli dizájnnal rendelkező CX sorozat egyik újdonsága a 48 hüvelykes modell. A készülék új kijelző méretet képvisel a korábban 55 hüvelyktől induló OLED portfólióban, és bármilyen enteriőrbe könnyedén beilleszthető.

A Real 8K, azaz valódi 8K minőséget szolgáltató OLED televíziók (88 OLED ZX és 77 OLED ZX modellek) hamarosan a hazai kínálatban is elérhetőek lesznek.

Ezek a tévék a 4K-hoz képest négyszeres, a Full HD-hoz képest pedig tizenhatszoros képfelbontást kínálnak.

A valódi 8K élményre garancia, hogy a tévék mindegyike felülmúlja az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association, CTA) által a 8K Ultra HD termékekre és szolgáltatásokra meghatározott hivatalos iparági szabvány szigorú előírásait, mellyel a ZX széria modelljei az első 8K tévék voltak, amelyek megkapták a CTA 8K Ultra HD logót.

Az LG prémium LCD tévécsaládja, a NanoCell kategória is három valódi 8K-s készülékkel bővül (75 és 65 hüvelykes méretek a Nano99, 65 hüvelykes a Nano95 szériában), melyek mindegyike az OLED termékekhez hasonlóan a CTA 8K UHD logót viseli. Az LG 2020-as OLED és 8K NanoCell televízióinak többségében megtalálható a harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzor. Az α9 Gen 3 processzor a korábbi tapasztalatokra épít, azonban még jobb feldolgozási teljesítménnyel és fejlettebb gépi mélytanulási algoritmusokkal javítja a filmek, sportok, játékok és egyéb tartalomtípusok kép- és hangminőségét.

Az LG 2020-as α9 Gen 3 processzorral rendelkező televíziói támogatják a legújabb HDMI specifikációkat, beleértve az eARC-ot és az ALLM-et, melyekkel a hangzás jobb minőségű, a játékok megjelenítése pedig gördülékeny és szakadásmentes. A 8K modellek HDMI és USB digitális bemenetekről is képesek a natív 8K tartalmak lejátszására és számos kodeket támogatnak, többek között a HEVC, VP9 és AV1 típusokat – utóbbi a YouTube és más nagy streaming szolgáltatók által preferált kodek.

A 8K televíziók továbbá másodpercenként 60 képkocka megjelenítésével képesek lejátszani a streamelt 8K tartalmakat és HDMI-n keresztül is gördülékenyen jelenítik meg a 8K 60P felvételeket.

A vállalat legújabb OLED modelljeit a Hollywood Professional Association „Kiváló mérnöki munka” díjjal tüntette ki, mivel ezek a készülékek az első és egyetlen olyan televíziók, amelyek integrált, hardverszintű kalibrációs szoftverrel rendelkeznek. Mivel támogatják a Dolby Vision IQ-t és az UHD Alliance Filmmaker Mode™ funkcióját, az LG OLED készülékein a filmek pontosan úgy jelennek meg, ahogy azt a készítők elképzelték.

Játszani is engedd

A játékrajongók számára készültek az LG 2020-as OLED televíziói, amelyek új gaming funkciókat is kínálnak. Az LG volt az első gyártó, amely hivatalosan is NVIDIA G-SYNC-kompatibilis televíziót alkotott, idén pedig már 12 új OLED modellt mutat be, amely támogatja ezt a gaming technológiát.

A G-SYNC biztosítja, hogy a televízió frissítési rátája a csatlakoztatott eszköz képfrissítéséhez igazodjon, így a grafikák tökéletesen pontosan jelennek meg a tévéképernyőn.

Azzal, hogy OLED kijelzők önálló fénykibocsátásra képes pixelei egyesével vezérelhetők, javul a képminőség, csökken a bemeneti késleltetés és ultragyorssá válik a válaszidő — mindennek köszönhetően a játékélmény más kijelzőkkel ellentétben az OLED televíziókon szakadás- és villódzásmentes lesz. A 2020-as OLED és NanoCell tévék támogatják a HDMI VRR technológiát, ezzel pedig

az LG az egyetlen tévémárka, amely gaming eszközök — például grafikus kártyák és gaming konzolok — széles kínálatával kínál kompatibilitást.

Az LG OLED televíziók 120 Hz-es képfrissítési rátájával a gyors mozgások tökéletesen részletesek és kivehetők maradnak. Az olyan funkciók használatával, mint a sportriasztás, a felhasználók valós időben követhetik az eredményeket és mindig naprakész meccsbeosztásokat láthatnak az olyan professzionális sportágak széles körében, mint a baseball vagy a labdarúgás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában