Bulvár, celeb

2013.04.24. 18:46

Életműdíjat kapott Barbra Streisand a Lincoln Center Filmtársaságától

New York, 2013. április 24., szerda (MTI) - Életműdíjat kapott Barbra Streisand a New York-i Lincoln Center Filmtársaságától.

New York, 2013. április 24., szerda (MTI) - Életműdíjat kapott Barbra Streisand a New York-i Lincoln Center Filmtársaságától.

A 71 esztendős énekes-színésznőt többek között Bill Clinton korábbi amerikai elnök, Liza Minnelli és Tony Bennett köszöntötte a díjátadón - írta a BBC hírportálja.

Streisand azon kevés művészek egyike, aki mind a négy fontos amerikai művészeti díjat, az Oscart, az Emmyt, a Grammyt és a Tonyt is megkapta.

A Lincoln kulturális központ Filmtársasága a művésznő negyvenéves filmes pályafutását Chaplin-díjjal jutalmazta. A jótékonysági gálaesten kétmillió dollár gyűlt össze adományokból, amelyet a független filmgyártás támogatására fordítanak.

"Amióta az eszemet tudom, parancsolgatónak és önfejűnek tartottak az emberek. Lehet, hogy azért, mert az is vagyok. Háromszoros hurrá a parancsolgató nőknek!" - mondta Streisand a díjat átvéve.

A Filmtársaság 1972 óta rendezi meg éves gálaestjét, amelyen átadják a Chaplin-díjat. A korábbi díjazottak között szerepel Catherine Deneuve, Sidney Poitier, Tom Hanks és Meryl Streep is.

A Filmtársaságot 1969-ben alapították az amerikai és a nemzetközi filmművészet, valamint

a fiatal tehetséges filmesek támogatására.

(http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-22261350)

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!