Bulvár, celeb

2010.08.31. 17:09

Prostituáltanak nevezték a francia elnök feleségét

<p>Egy keményvonalas iráni újság olasz prostituáltnak nevezte a francia elnök feleségét kedden, és azt írta: Carla Bruni megérdemli a halált, mert kiáll a megkövezésre ítélt iráni asszony mellett.</p>

A Kajhan nevű lap azzal vádolta meg Brunit, hogy "felháborodni merészel, miközben törvénytelen kapcsolatai voltak különféle férfiakkal mielőtt megházasodott, és férjes asszonyként is.

"Carla Bruni ügyei megmutatják, hogy ez az erkölcstelen nő miért támogatja az iráni asszonyt, aki házasságtörést követett el, és részt vett férje megölésében, amiért halálra ítélték. Ezért ő is megérdemelné a halált."- írta a lap. A Kajhant, illetve a keményvonalasokat azt dühítette fel, hogy a francia elnök felesége aláírta azt a petíciót, amely a kétgyerekes Sakineh Mohammadi-Ashtiani szabadon engedését követeli.

A 43 éves nőt eredetileg házasságtörésért ítélték megkövezés általi halálra, majd később azzal is megvádolták, hogy férje gyilkosának cinkosa volt. Az asszony ügye nagy nemzetközi felháborodást és tiltakozást váltott ki, a megkövezést ennek hatására halasztották el, a halálos ítélet azonban érvényben maradt.

A Kajhan, amelynek főszerkesztőjét és igazgatóját a legfőbb iráni vallási vezető, Ali Hamenei ajatollah nevezi ki, a múlt szombat óta támadja Carla Brunit, és célba vették a híres francia színésznőt, Isabelle Adjanit is, aki szintén támogatja az iráni asszony szabadon engedését. "Bruni, ez az énekesnő, és lezüllött színésznő, aki szétverte a Sarkozy-családot, azt állítja, hogy az iráni nő ítélete tisztességtelen"- írta a lap szombaton. Hétfőn pedig a honlapján azzal vádolta Brunit, hogy fűvel-fával megcsalta a férjét.

A francia elnökné pucéran - Képek >>>


Az AFP francia hírügynökség közlése szerint az iráni külügyminisztérium bírálta az iráni média támadását Carla Bruni ellen."Az Iráni Iszlám Köztársaság nem helyesli más országok hivatalosságainak sértegetését, és illetlen támadását. A média más országok politikáját kritizálhatja, de tartózkodnia kell a becsmérlő szavak használatától."- közölte kedden az iráni külügyi szóvivő.

 - Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!