Bulvár, celeb

2007.11.15. 15:57

Kaszás Oscar-díjat kaphat

<p>Oscar-díjat kaphat Kaszás Attila az 56 csepp vérben nyújtott alakításáért. A film alkotói legalábbis nevezik a díjra, és az Amerikai Filmakadémia bírálja majd el.</p>

Oscar-díjat kaphat Kaszás Attila az 56 csepp vérben nyújtott alakításáért. A legjobb férfi színész kategóriájában jelölhetik. A film alkotói legalábbis nevezik a díjra, és az Amerikai Filmakadémia bírálja majd el, hogy a jelöltek közé kerülhet-e a márciusban elhunyt színész.

Bár Magyarország hivatalosan a Taxidermiát nevezi az Oscarra, az 56 csepp vér című musical készítői is módot találtak arra, hogy megmutassák alkotásukat az Amerikai Filmakadémia tagjainak. Míg a Taxidermia a külföldi, az 56 csepp vér az amerikai filmek mezőnyében mérettetik meg.

- Nagy sikere volt a filmnek a Los Angeles-i Filmfesztiválon. Utána úgy gondoltuk, az európai filmet szerető amerikai közönségnek is megmutatjuk, így kibéreltünk egy mozitermet az Államokban, egy hétig vetítettük. A fesztivál szervezője elmondta, ezzel jogot szereztünk arra, hogy induljunk az Oscarért - mondta Bokor Attila, az 56 csepp vér című musical rendezője.

Kaszás Attilát a legjobb férfi színész kategóriájában nevezik Oscar-díjra. Ezzel is tisztelegni kívánnak a márciusban elhunyt színész előtt.

- Minden kategóriában nevezzük a filmet, de különösen fontosnak érezzük, hogy Attila emléke előtt tisztelegjünk. Rengeteget köszönhetünk neki, a vállán vitte a produkciót, ő volt az, aki a film minőségét meghatározta.

További cikkek:

Forrás: www.rtlklub.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!