Budapest hírei

2013.02.04. 13:13

Jobbik: érthetetlen a Madarász utcai gyermeksebészeti ügyelet bezárása

Budapest, 2013. február 4., hétfő (MTI) - A Jobbik szerint érthetetlen, értelmetlen és átgondolatlan a kormány azon terve, hogy bezárják a Madarász utcai Gyermekkórház gyermeksebészeti ügyeletét. Szilágyi György országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kabinetet, hogy ne játsszon a gyermekek egészségével.

Budapest, 2013. február 4., hétfő (MTI) - A Jobbik szerint érthetetlen, értelmetlen és átgondolatlan a kormány azon terve, hogy bezárják a Madarász utcai Gyermekkórház gyermeksebészeti ügyeletét. Szilágyi György országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kabinetet, hogy ne játsszon a gyermekek egészségével.Az Index még január végén írt arról, hogy egy a Madarász utcai Gyermekkórházban dolgozó férfi a Facebookon osztotta meg azt az értesülését: a kórházban április elsejétől nem lesz gyermeksebészeti ügyeleti ellátás. Ezt a dolgozókkal állítólag levélben közölte a vezetőség. "Az előzetes tervek szerint április 1-jétől a Madarász utcai sebészet nem vesz részt a budapesti akut gyermeksebészeti ügyeleti ellátásban, a jelenlegi 20 gyermeksebészeti és 20 gyermektraumatológiai ágyból 20 gyermektraumatológiai ágy szervezetileg átkerül az Üllői útra" - idézte egy másik forrásból a dolgozóknak küldött levelet az Index.

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató az MTI-nek akkor azt mondta: az intézmény vezetése azon dolgozik, hogy racionalizálja és minőségileg javítsa mind a Heim Pál, mind a Madarász utcai kórház ellátását. Ennek a reorganizációs megújulási programnak az egyik eleme, hogy a gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleteket szeretnék áttekinteni és újraszervezni.

Szilágyi György hétfőn emlékeztetett arra, hogy az osztály megszűnése nem csak a kórház vonzáskörzetébe tartozó gyermekeknek óriási probléma, hiszen egész Budapestről és a környékéről érkeznek betegek a Madarász utcai intézménybe. Hangsúlyozta: a tervezett intézkedéssel meg fog nőni az utazási, illetve a várakozási idő, ami adott esetben a gyermek helyzetének romlásához is vezethet.

"Semmilyen ésszerűnek nevezett spórolás nem indokolhatja azt, hogy egy gyermek később kapjon ellátást, mint ahogy lehetne" - szögezte le a jobbikos politikus.

- MTI -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!