Borsodnádasd hírei

2016.07.01. 17:51

Frissen sütik és kóstoltatják a Borsodnádasdi Molnárkalácsot

Borsodnádasd - Idén már a kilencedik fesztivált rendezik a meg, ahol színes kulturális programok is várják a vendégeket.

Borsodnádasd - Idén már a kilencedik fesztivált rendezik a meg, ahol színes kulturális programok is várják a vendégeket.

Pénteken és szombaton kilencedik alkalommal tartják meg Borsodnádasdon a Molnárkalács Fesztivált, amely helyben az esztendő legfontosabb rendezvényének számít. Ilyenkor nem csupán a lakosság tölt együtt néhány órát, hiszen a környező településekről, de távolabbról is érkeznek vendégek.

A molnárkalács ismételten Borsodnádasd védjegyévé vált.” Kormos Krisztián

Kulturális programokkal

Július 1-jén a késő délutáni és az esti órákban kulturális programokkal indul az esemény, ugyanis a Közösségi Ház és Könyvtárban 18 órától az ózdi zeneiskola növendékei, egy órával később pedig az ÓMI Zenei Színpad lép föl. Szombaton reggel 9 órától a Szent István-templomban Sarlós Boldogasszony ünnepén szentségimádást tartanak, déltől pedig a sportpályán folytatódik a program.

Izzanak a sütővasak

Ebben az évben is nagyon sok helyi csoport, civil szervezet vállalkozott arra, hogy a saját sütősátrában kínálja meg az érkező vendégeket. A Rákóczi úti sportpályán több mint tíz helyszínen készülnek majd a finomságok, különféle ízekben. Eközben a szabadtéri színpadon helyi és környékbeli kulturális csoportok szórakoztatják a közönséget, este pedig a rockzene kerül a középpontba. 20 órától a Káosz Központ koncertezik, a Molnárkalács Fesztivál ezután egy látványos tűzijátékkal zárul.

– Hosszú évek eredménye, hogy a molnárkalács ismételten Borsodnádasd védjegyévé vált – mondta a fesztivál előtt Kormos Krisztián, a település polgármestere. – A régi idők történelme a Helytörténeti Gyűjteménynek köszönhetően fennmaradt, erre igyekeztünk ráépíteni a jelent és a jövőt. A fesztivál megteremtése volt az első fela­dat, ezután pedig különféle rendezvényeken igyekeztünk minél szélesebb körben megismertetni ezt a jellegzetes finomságot. Jó úton járunk, hiszen az ország több pontján megfordultunk már, a visszajelzés pedig mindenhol pozitív volt.

ÉM-ME


A fesztiválnak megvan a saját hangulata

A nádasdiak tavaly beindították a helyi sütőüzemet, néhány hete pedig már papírdobozos formában, csomagolt molnárkalács is kapható. Első körben fahéjas és vaníliás ízben, az önkormányzat pedig most tárgyal a lehetséges nagykereskedőkkel, hogy az üzletek polcain is megtalálható legyen a termék. A fesztiválnak azonban megvan a saját hangulata, hiszen a nádasdiak is úgy tartják, hogy a frissen sült, meleg molnárkalácsnak nincs párja. Szombaton déltől egészen estig ingyen kóstolhatják meg a finomságot a városba érkező vendégek és a helyi lakosság is. Emellett pedig színvonalas kulturális programokat is kínálnak az idei Molnárkalács Fesztiválra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!