BOON Sziréna

2019.04.06. 14:41

Kétszer akarta ellopni ugyanazt a fűrészgépet

Miskolc - Letartóztatták a férfit, aki falvakban családi házakba tört be.

Miskolc - Letartóztatták a férfit, aki falvakban családi házakba tört be.

A gyanú szerint a férfi Pere, Hernádszentandrás és Hernádbűd települések családi házaiba tört be, ahonnan élelmiszereket, számítástechnikai, illetve különféle kerti eszközöket, főként motoros fűrészt, fűkaszát és láncfűrészt lopott el. A gyanúsított az élelmiszereket felélte, míg a tárgyakat értékesítette.

Egy alkalommal az is előfordult, hogy a korábbi lopásból származó motoros fűrészt eladta, majd pár nappal később ismét megpróbálta azt megszerezni.

Könnyű pénzszerzés

A cselekményeket a gyanúsított legtöbbször egyedül, de utolsó alkalommal egy társával követte el. Elfogását megelőző napon ugyanis egy körbekerített gazdasági telephelyről lopott el 60 liter gázolajat. A könnyű pénzszerzés lehetőségét remélve, másnap társa autóval visszavitte a telephelyhez. Amíg a férfi figyelt, addig a gyanúsított átmászott a kerítésen és az üzemanyag-tároló oldalát kivágva elhozott onnan további 140 liter gázolajat.

Lopás miatt

A férfi a betörések során körülbelül 200 ezer forint lopási és még ugyanennyi rongálási kárt okozott a sértetteknek. A gyanúsítottal szemben lopás és lopás kísérletének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Elkövetésük megállapítása esetén a férfi akár 4 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A gyanúsított részben beismerte a cselekmények elkövetését.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!