BOON Sziréna

2019.02.13. 14:03

Körömlakklemosóval gyártott herbált a miskolci díler

Miskolc – Por, körömlakklemosó, zöld növényi törmelék: az elszívható drog.

Miskolc – Por, körömlakklemosó, zöld növényi törmelék: az elszívható drog.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 60 éves és egy 28 éves férfi ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt.

Gyerekeknek is adták

2017 júniusában az idősebbik férfi elhatározta, hogy új pszichoaktív anyagot tartalmazó, úgynevezett herbált fog árusítani, hogy pénzhez jusson. Ezért vásárolt ilyen tartalmú porállagú koncentrátumot, amit ő „hatónak” nevezett, valamint beszerzett ismeretlen eredetű zöld növényi törmeléket, amit „zsályának” hívott. Ezekből otthoni körülmények között úgy készített herbált, hogy a porállagú koncentrátumot körömlakklemosóban feloldotta, és ezzel az oldattal lefújta a növényi törmeléket, és azt adagolta. Az új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert társával együtt pakettenként 3 000, illetőleg 4 500 forintért különböző személyeknek értékesítették, akik azt cigarettába sodorva fogyasztották. Kiskorúaknak is adtak el kábító hatású anyagot 500 és 1000 forint ellenében. Az ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, továbbá vagyonelkobzást indítványozott.

ÉM


[related-post post_id="4105352"]

[related-post post_id="4069699"]

[related-post post_id="4023099"]

[related-post post_id="3967937"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!