BOON Sziréna

2019.02.26. 19:10

Csalókra figyelmeztet a miskolci kórház

Miskolc – Nem létező beteg nevében gyűjtenek a közösségi oldalon.

Miskolc – Nem létező beteg nevében gyűjtenek a közösségi oldalon.

Bejelentés alapján értesült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház arról az esetről, hogy interneten, közösségi portálon egy bejegyzésben adományt gyűjtenek egy kisbeteg számára.

Az egészségügyi intézmény felhívja a lakosság és valamennyi szervezet, cég, alapítvány, stb. figyelmét, hogy a közösségi „posztban” szerelő hivatkozás nem valós.

Egy kiskorú, égési sérült gyermeket említenek, miszerint a kórház Gyermekegészségügyi Központjában fekszik és kezelésre, támogatásra szorul. A kórházban ilyen gyűjtési akció nincs, sőt ilyen beteg sem szerepel az ellátásban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházhoz számos adomány, támogatás érkezik, de ezeket mindig szervezett keretek között, előzetes egyeztetés alapján fogadja az intézmény. Amennyiben ilyen címen megkeresést, értesítést kapnak - az egészségügyi intézmény kérése -, ne adják ki ismeretleneknek személyes adataikat, értesítsék az illetékes szakhatóságokat – figyelmeztet az intézmény.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!