BOON Sziréna

2018.10.05. 12:31

Ablakon keresztül tört be a miskolci boltokba

Miskolc - Letartóztatták a férfit, aki három hónap alatt hat üzlethelyiségbe tört be Miskolcon.

Miskolc - Letartóztatták a férfit, aki három hónap alatt hat üzlethelyiségbe tört be Miskolcon.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája lopás miatt indult büntetőügyben rendelte el a letartóztatását annak a gyanúsított férfinak, aki a gyanú szerint 2016 októberétől egészen 2017 januárjáig Miskolcon hat üzlethelyiségnek törte be az ablakát, és onnan értékeket próbált elvinni.

Az üzlethelyiségek között volt lottózó, virágbolt és söröző is. A gyanúsított a helyiségekből mintegy félmillió forint értékben vitt el készpénzt. A férfival szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki, majd 2018. október 2-án vették őrizetbe.

Tartanak a szökésétől

Tekintettel arra, hogy a gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén vele szemben akár 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a várható büntetéstől félve a gyanúsított megszökne, elrejtőzne. A büntetett előéletű férfi jövedelemmel nem rendelkezik, ezért az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A fentiek megakadályozására más – a személyi szabadság csekélyebb korlátozásával járó – intézkedés nem alkalmas, ezért a bíróság a gyanúsítottat letartóztatta.

Jogerős a döntés

A bíróság döntését a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették, az jogerőre emelkedett.

ÉM


[related-post post_id="3992126"]

[related-post post_id="3981931"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!