BOON Sziréna

2018.06.08. 20:12

Vádemelés az elkerülős halálos balesetből

Miskolc - A rosszul beakasztott vontatvány okozta három ember halálát.

Miskolc - A rosszul beakasztott vontatvány okozta három ember halálát.

Több ember halálát követelő közúti közlekedési baleset ügyében élt vádemelési javaslattal a rendőrség egy 51 éves sajószentpéteri férfival szemben.

Letarolta az autót

Ahogy arról akkor beszámoltunk, 2017. október 31-én 16 óra 45 perc körül a Miskolcot elkerülő 306-os számú út 3. kilométerszelvényében egy tehergépjármű elszabadult pótkocsija letarolt egy személyautót, amelynek során a személyautóban ülő két nő és az autót vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunytak. Az ügyben indított nyomozást a rendőrség a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A baleset körülményeit Stefán János őrnagy kiemelt közlekedési fővizsgáló és csapata vizsgálta, a teherautó ominózus alkatrészét éppen akkor kapták vissza a laboratóriumból, amikor a közelmúltban meglátogattuk az őrnagyot a helyszínelők munkáját bemutató riportunk kapcsán.

Akkor elmesélte nekünk, hogy rengeteg munkaórájuk van a vizsgálatában: a nyerges vontatóról leszerelt tárcsa „csurom” zsír volt, amit kézzel tisztították le, hogy megtalálják a minimális rongálódást rajta. Letesztelték, lepróbálták a beakasztást, hogy miként akadhat ki, vásároltak egy vadonatúj beakasztó eszközt, hogy össze tudják hasonlítani, milyen, amikor helyesen működik, milyen, amikor nem, ha nem akkor mi az oka, emberi mulasztás, vagy technológiai, műszaki probléma. Ahogy mondja, Ilyen nyeregszerkezetet ilyen műszaki hibával nem tapasztalt még.

A vizsgálat végül a nyeregszerkezeten lévő sérülések összehasonlításával azt állapította meg, hogy a beakasztásnál nem csapódott vissza rendesen a kallantyú, amit a sofőr is észrevehetett volna, hiszen az oldalsó kar nem záródott vissza rendesen a helyére. Megakadt, beékelődött, két kilométeren keresztül tartott, de amikor kilencvenes sebességre gyorsított fel a nyergesvontató, akkor elengedte magát és leakadt a vontatvány.

Az első autóban, amelyet „csak” végigkaristolt két gyerek ült a szüleivel, és nem sokon múlt, hogy ezt is maga alá gyűrje, ahogy a mögötte érkező autóval történt, amelyben hárman ültek. Nekik esélyük sem volt a túlélésre.

ÉM-HI


[related-post post_id="3668763"]

[related-post post_id="3668191"]

[related-post post_id="3667328"]

[related-post post_id="3666804"]

[related-post post_id="3666420"]

[related-post post_id="3666093"]

[related-post post_id="3782842"]

[related-post post_id="3783675"]

[related-post post_id="3783662"]

[related-post post_id="3783594"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!